Gulvvarme

Kunne du tænke dig at få installeret gulvvarme i din bolig?
Vi kan hjælpe dig med at få varme i gulvet.

Hvad kan gulvvarme?

Der er flere fordele ved at få etableret gulvvarme i din bolig. Udover den behagelige komfort det giver at gå på et opvarmet gulv, så slipper du også for behovet for radiatorer. Du kan med fordel spare plads på radiatorer med gulvvarme, så du kan få mere rum til indretning.

Desuden slipper du for gener ved støv, der samler sig i radiatorer og hvirvler rundt i luften. Særligt i vådrum som eksempelvis et badeværelse er varme i gulvet en rigtig god løsning, fordi overfladerne tørre hurtigere. Vedligeholdelse spares også væk, da du ikke skal til at male og rengøre gulvvarmeanlægget, som du skal med radiatorer.

Er der ulemper ved gulvvarme?

Gulvvarme har mange fordele og hvis man skal pege på enkelte ulemper, så er det, hvis dit anlæg går i stykker. Det kan blive dyrt i reparation, da vi så skal bryde gulvet op for at få lavet skaden. I ældre huse, hvor isoleringen måske ikke er så god, er det i nogle tilfælde ikke altid nok at varme det op fra gulvet.

Der kan derfor være behov for at supplere med radiatorer. Er dit hus udfordret med isolering og opvarmning, så kontakt os endelig, hvis du er interesseret i gulvvarme. Vi er fagkyndige i etablering af gulvvarmeanlæg, og vi kan trygt hjælpe dig med at få løst dit varmeproblem.

Er det dyrt at have gulvvarme?

Er dit hjem godt isoleret og uden revner i facader og vægge, så er du godt stillet med gulvvarme. Dårlig isolering betyder, at varmen har lettere ved at sive ud af rummene. Derfor vil det koste mere at få opvarmet et hjem, hvor isoleringen er ringe. Gulv og fundament skal være rigtig godt isoleret, hvis varmen skal blive i hjemmet. Ellers forsvinder den enten ned i jorden eller ud i atmosfæren.

Type af gulvvarmeanlæg har også en stor betydning for, hvor dyr din regningen bliver. For eksempel er det billigere at få installeret gulvvarme, der er tilsluttet fjernvarmeanlægget, end hvis du har et anlæg, som kører på elektricitet. Vi går aldrig på kompromis, så kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål vedrørende varme i gulvet.

Øget komfort i hjemmet

Din bolig er sandsynligvis det vigtigste sted i dit liv, og derfor er det naturligvis vigtigt, at hjemmet er komfortabelt og rart at opholde sig i. Og det er netop det, installation af gulvvarme kan bidrage til.

Det gør gulvvarmen bl.a. ved at skabe en jævn og behagelig varmefordeling i hele rummet. Med gulvvarme vil varmen stige opad og opvarme hele gulvfladen, hvilket skaber en behagelig og ensartet temperatur fra top til tå.

På den måde kan du slippe for kolde pletter på gulvet og træk ved fødderne, som ellers kan opstå. Dertil er det også bare utroligt rart at gå rundt i bare tæer på et dejligt varmt gulv, når det er koldt udenfor. Det er især rart som det første om morgenen at træde ud på det varme gulv i den kolde vintertid, hvor du vil opleve varme og komfort helt fra morgenstunden.

Er gulvvarme bedre end radiatorer?

Gulvvarme er som nævnt blevet en populær opvarmningsform i rigtig mange forskellige hjem over hele Danmark, og det er ikke helt uden grund.

Der er nemlig mange årsager til, at gulvvarme betragtes som bedre end radiatorer. Nogle af disse årsager er allerede nævnt, men herunder får du endnu flere gode grunde til, at det kan være en god investering for dig.

Mere energi- og omkostningseffektivt

En anden god grund til, at gulvvarme kan være et godt valg, er, at opvarmningsformener kendt for at være mere energieffektiv end de gammeldags radiatorer. Det skyldes, at gulvvarme generelt opererer ved en lavere temperatur end radiatorer, fordi gulvvarmen simpelthen er bedre til at varme dine rum op end radiatorer. Det udnytter også varmeoverførsel via stråling, hvilket betyder, at du kan opnå samme komfortniveau ved en lavere temperatur sammenlignet med radiatorer.

Derfor kræver det mindre energi for at opnå den ønskede temperatur med gulvvarme, og det vil naturligvis resultere i et lavere energiforbrug og lavere varmeregninger.

Et udvalg af vores
samarbejdspartnere

Er du stadig ikke overbevist?

Hvad siger vores kunder?

Udskiftning af toilet

Aftalen og udførelsen af opgaven var meget hurtig

Køkken og badeværelse

Sammen arbejde var en godt oplevelse. Vi fik lave det vi ønskede uden problemer

Service på varmepumpe og luftrenser

Hurtig udrykning, professionel udførsel og behagelig betjening. Hvad mere kan man ønske sig?!

Pladsbesparende og mere minimalistisk

Det er en pladsbesparende opvarmningsløsning i forhold til radiatorer. Med gulvvarme slipper du nemlig for at have radiatorer monteret på væggene, hvilket frigør værdifuld plads og giver dig mere frihed til at indrette dit rum efter dine ønsker og behov. Det kan være særligt fordelagtigt i små rum eller rum med begrænset plads som eksempelvis et lille værelse.

Derudover kan det for mange også være mere æstetisk tiltalende, da der ikke er synlige radiatorer, der kan forstyrre rummets design, så du både får et renere og mere minimalistisk udtryk i dine rum.

Andre spørgsmål

Når først du har fået installeret gulvvarme, har du en løsning, der er støjsvag sammenlignet med radiatorer. Radiatorer kan nogle gange støje, når de er i drift, hvilket bl.a. kan komme fra klingende rør eller susen fra vandcirkulationen.

Men i gulvvarme er der ingen bevægelige dele, der kan forårsage støj, hvilket skaber et mere fredeligt og behageligt miljø i dit hjem. Desuden kræver gulvet minimal vedligeholdelse, da der ikke er behov for at rense eller afbalancere radiatorer, mens du også slipper for at bruge tid på at støve af dine radiatorer og vaske dem.

Det kan sidst men ikke mindst også bidrage til at forbedre luftkvaliteten i dit hjem. Fordi der ikke er radiatorer, der genererer varme, er der mindre cirkulation af støv, allergener og luftbårne partikler i rummet.

Radiatorer kan samle en masse skidt, som kastes ud i rummet, når de tændes, og det er især skidt for mennesker med allergier eller luftvejsproblemer – men alt det slipper du altså for med gulvvarme.

Som du kan læse, er det mange fordele ved at få installeret gulvvarme i boligen. Det er en moderne og avanceret opvarmningsmetode, der tilbyder en række fordele sammenlignet med radiatorer, men alt det er selvfølgelig ikke noget værd, hvis du ikke har mulighed for at få gulvvarme i netop dit hjem.

Men hvad skal der egentlig til, for at du kan få gulvvarme? I teorien kan de fleste boliger få gulvvarme, men der er nogle faktorer, der kan påvirke installationen og effektiviteten af gulvvarmesystemet. Det kan du få et overblik over herunder.

Da installation af gulvvarme som bekendt skal ske i dine gulve, stilles der nogle krav til netop gulvet. Det fungerer nemlig bedst med visse gulvtyper som eksempelvis fliser, sten, beton og trægulve. Disse materialer har en god varmeledningsevne og tillader en jævn varmefordeling fra den underliggende gulvvarme. Gulve med høj isoleringsevne er derimod ikke det bedste valg til gulvvarme. Det gælder eksempelvis for tykke tæpper, da disse kan begrænse effektiviteten af gulvvarmesystemet.

Gulvvarmesystemer kræver plads til installationen af varmerør eller varmemåtter under gulvet. Derfor kan det være et problem, hvis der er begrænset plads i dine rum. Det kan eksempelvis være en udfordring i ældre bygninger med lav lofthøjde, hvor det kan være vanskeligt at installere gulvvarme og på samme tid holde en god afstand til loftet.

De fleste varmekilder kan bruges til gulvvarme, men det er alligevel vigtigt at være opmærksom på dette punkt. Det kan tilsluttes mange forskellige varmekilder som eksempelvis fjernvarme, varmepumper eller traditionelle kedler med gas eller olie, men det er vigtigt at sikre, at den valgte varmekilde er egnet til gulvvarme og kan levere den nødvendige varme til hele boligen.

Hvis du ønsker at installere gulvvarme i en eksisterende bolig, skal du være opmærksom på, at det kan være nødvendigt at fjerne det eksisterende gulv for at installere varmerørene eller varmemåtterne. Dette kan være en omfattende proces og kan påvirke omkostningerne og tidshorisonten for installationen.

Der er mange ting, du skal tænke over, hvis du drømmer om at få installeret gulvvarme i din bolig.

Derfor er det vigtigt at få professionel rådgivning, og det kan du naturligvis få af en autoriseret VVS-installatør lige her hos MTN VVS. Vi har lang erfaring med at installere gulvvarme i Nordsjælland, og vi kan derfor også hjælpe dig med både gode råd og installationer i høj kvalitet.

Modtag et tilbud indenfor 24 timer

Vi er effektive og professionelle, og når du kontakter os, svarer vi hurtigst muligt. I langt de fleste tilfælde kan vi have et uforpligtende tilbud klar til dig indenfor blot 24 timer. Af og til får vi dog nogle forespørgsler, som er mere krævende og derfor kræver lidt mere tid. Men vi lover dig, at vi sender dig det så hurtigt vi kan, og samtidig kan give dig en pris, som holder hele vejen.

Kontakt os ved at udfylde vores kontaktformular, sende os en e-mail eller ringe os op på tlf. nr.: 70 444 202. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.